vrijdag 02 februari 2024

Bezoekers kunnen nu aanmelden op kbbbd.nl

In de week van 16 t/m 24 maart 2024 zijn de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in Noord-Holland Noord. Deze open bedrijvenweek is dé gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van Noord-Hollandse organisaties. Al bijna 200 bedrijven openen hun deuren voor potentiële werknemers, buurtbewoners, studenten en andere belangstellenden. Bezoekers kunnen zich nu aanmelden voor een bedrijfsbezoek via www.kbbbd.nl.

Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen kunnen inwoners kennismaken met bedrijven en zien hoe er wordt gewerkt in heel Noord-Holland Noord. Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Leerlingen en studenten zien wat er in de regio allemaal voor werk gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. Maar het is ook een mooi moment om familie, vrienden of buren met trots het bedrijf te laten zien.

Enthousiaste reacties

‘Vorig jaar werden er meer dan 10.000 bezoeken gebracht’, vertelt projectleider Alise Vallinga. ‘Uit diverse reacties blijkt dat het bezoek aan de KBBBD voor een breed publiek interessant is. Een bezoeker deelde: “Je wordt altijd verrast als je binnenkijkt bij een bedrijf, wat het voor iedereen mooi en leerzaam maakt.” Een werkzoekende gaf aan: “Ik ben bij bedrijven geweest waar ik geïnteresseerd in ben om te solliciteren. Het was prettig om de sfeer van deze bedrijven te proeven.” Een andere bezoeker merkte op: “In deze krappe arbeidsmarkt was het voor mij als herintreder de ideale manier om te netwerken. Het biedt een laagdrempelige manier om binnen te komen en is leerzaam als je op zoek bent naar (ander) werk.”

Meld je nu aan!

Of je nu werkzoekend bent, op zoek naar een stage of nieuwe carrière, of gewoon nieuwsgierig naar dat ene bedrijf om de hoek, meld je nu aan via www.kbbbd.nl. Op de website vind je een overzicht van alle deelnemende bedrijven en de dagen en tijdstippen waarop ze hun deuren openen. Alle branches zijn vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils. Bedrijven hebben nog tot 6 maart de mogelijkheid om zich aan te melden.

Aanmelden

Initiatief

De KBBBD is een initiatief van het WerkgeversServicepunt NHN, RPAnhn en Ontwikkelingsbedrijf NHN en wordt voor de zesde keer georganiseerd. Tijdens de vorige editie in 2023 openden 327 organisaties hun deuren. Gezamenlijk ontvingen zij meer dan 10.000 bezoekers.

Foto: bezoek bij Jongejans Luchttechniek tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Meer nieuws