maandag 29 januari 2024

Succesvol Banenfestival Transport & Logistiek

Zaterdag 14 oktober vond in het AFAS-stadion in Alkmaar het Banenfestival Transport & Logistiek plaats. Het groeiend tekort aan personeel in deze sector tegengaan, was een van de doelstellingen van dit evenement. Met een aantrekkelijk aanbod van activiteiten en workshops en 32 deelnemende bedrijven wilde de organisatie de ca. 400 bezoekers interesseren voor een mbo-opleiding en een baan in transport en logistiek.

Alkmaar/regio Noord-Holland – Zaterdag 14 oktober vond in het AFAS-stadion in Alkmaar het Banenfestival Transport & Logistiek plaats. Het groeiend tekort aan personeel in deze sector tegengaan, was een van de doelstellingen van dit evenement. Met een aantrekkelijk aanbod van activiteiten en workshops en 32 deelnemende bedrijven wilde de organisatie de ca. 400 bezoekers interesseren voor een mbo-opleiding en een baan in transport en logistiek.

Veel goede matches
Een vorkheftruck, een hoogwerker, een workshop solliciteren, de Mercedes Actros van binnen bekijken of in een truck simulator rijden. Er was van alles te doen om te voelen wat transport en logistiek nu eigenlijk écht inhoudt. Dit resulteerde in veel goede matches. Zo heeft HVC (Afvalenergiecentrale Alkmaar) een aantal concrete afspraken voor sollicitatiegesprekken gerealiseerd. Ook Van Tol Versunie, Hoekstra Opleidingen en GP Groot hebben diverse mensen gesproken waar zij een vervolgtraject mee ingaan. Bezoekers geven aan dat dit evenement hen de mogelijkheid biedt om de eerste stap richting transport en logistiek te zetten.

Jaarlijks terugkerend evenement
De organisatoren Logmotion (samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en het Horizon College), het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord en RPAnhn (regionaal platform arbeidsmarktbeleid) zijn tevreden over het evenement.

Danica Zewald, projectleider Logmotion, kijkt goed terug: ‘Door vergrijzing en verminderende instroom van studenten dreigt de groei van de sector Transport en Logistiek in Noord-Holland in de knel te komen.Logmotion heeft als doel meer mensen te interesseren voor een baan in transport en logistiek. Het Banenfestival is een van de initiatieven om dit doel te bereiken. Dit wordt een jaarlijks terugkerend evenement om zo de sector blijvend op de kaart te zetten. Een evaluatie moet ervoor zorgen dat het volgend jaar nog succesvoller wordt. Met name het bereiken van de jonge doelgroep vereist nóg meer aandacht. Deze groep willen we nu al in contact brengen met het regionale bedrijfsleven zodat ze zich een beeld kunnen vormen van een toekomstig beroep en opleiding in deze sector.’

Meer nieuws