dinsdag 30 april 2024

TechCourt NHN – Kansen voor ongekend technisch talent

In 12 weken ontdekken of (installatie) techniek echt je ding is. Dat kan sinds april 2023 via het TechCourt NHN in Hoorn. Ongeacht je achtergrond kun je hier kennismaken met het installatie vak en mogelijk doorstromen naar een vervolgtraject of baan. Met deze samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers wordt de drempel naar de techniek heel laag. 

TechCourt NHN is een samenwerking van o.a. Stichting Trigoon (Praktijkschool Westfriesland), WerkSaam, WerkgeversServicepunt NHN en IWNH. Bas van Velzen, adviseur Werkgeversdiensten bij WSP NHN: ‘Er is veel vraag naar personeel in de installatietechniek en vooral ook duurzaamheidstechnieken. Tegelijkertijd zijn er heel veel mensen die geen werk hebben of zich zouden willen omscholen. Een praktijkopleiding is dan vaak net te veel gevraagd, omdat de basiskennis er niet altijd is. Daarom hebben we nu, samen met het onderwijs en de werkgevers een voorschakeltraject gecreëerd. Hierbij is veel commitment van de ondernemers in de vorm van banenkansen, gastlessen en materialen die ze ter beschikking stellen, zoals zonnepanelen en omvormers, koper, staal en pvc.’

Nu een jaar verder zijn de resultaten visueel gemaakt in een overzichtelijke infographic. Deze infographic geven kwalitatieve en kwantitatieve resultaten weer. Ook laat het zien hoe er samengewerkt wordt, welke voorwaarden essentieel zijn en welke aandachtspunten er zijn. Het eerste jaar heeft de basis gevormd om op te schalen naar andere locaties binnen Noord-Holland Noord. Een praktijkvoorbeeld waarbij de triple helix écht samenwerkt, waar budget ontschot wordt en waar exclusiviteit voorop staat!

Meer nieuws