donderdag 23 mei 2024

TechCourt: meer getrainde vakmensen en blije ondernemers

Bij TechCourt zijn we trots op de resultaten die we behalen: meer getrainde vakmensen voor de technische arbeidsmarkt én blije ondernemers. We laten je kennis maken met onze talenten. Zij hebben in 12 weken succesvol het TechCourt-scholingsprogramma doorlopen en zijn al volop aan de slag bij ondernemers in Noord-Holland.

Mahmoud Ali was als bakker in Syrië altijd al handig. Hij is een van kandidaten in de eerste lichting talenten van TechCourt. Nu woont hij in Wijdenes en werkt als installateur bij Lenting Techniek BV. Taal was een barrière, maar gezamenlijk is die overwonnen. Directeur Barry Lenting stond ervoor open om anderstalig talent aan te nemen en volgens hem is Mahmoud niet meer weg te denken uit het bedrijf. “Waar een wil is, is een weg. Zijn werkervaring en werkethos zorgden voor een onoverwinnelijke groei. Als snelle leerling en fijne collega om mee samen te werken, past hij goed in het team.”

Bij TechCourt leerde Mahmoud de basis van de installatietechniek. Hij had al wat ervaring met het loodgietersvak en dat kwam goed van pas. Vakdocenten van installatiewerk NHN trainden hem in de Nederlandse werkmethodiek. “Mijn taal is inmiddels stukken vooruit gegaan,” zegt Mahmoud. “Daardoor kan ik september 2024 starten met een BBL-opleiding bij IW.” Hij ziet zijn toekomst in Nederland positief nu hij een baan heeft waarin nog veel meer kansen liggen. “Mijn gezin heeft het wel drukker gekregen, omdat ik 5 dagen per week werk. Ik werk bij een goed bedrijf met leuke collega’s.” Anderstalige talenten gunt hij dezelfde kansen en als het nodig is, maakt hij ze graag wegwijs in het bedrijf.

Bent u benieuwd geworden naar de technische talenten van het TechCourt? Neem dan contact met ons op: Bas van Velzen (T: 06-34655732).     

Meer nieuws