Jobhunters

Uit onderzoek blijkt steeds weer: wat je aandacht geeft groeit. Door tijdelijk deze extra functies te creëren, kunnen we deze doelgroepen nét het extra stapje aandacht geven. Het actieplan kent 4 wervingsroutes. Dit voorstel heeft betrekking op route 3; jobcarving/functiecreatie. De cliënten met psychische en fysieke belemmeringen, een groep die deels tot de indicatie banenafspraak behoort, hebben letterlijk een passende werkplek nodig. Een werkplek met itaken die passen bij hun kwaliteiten én aandachtspunten. De complexe doelgroep heeft iemand nodig die veel tijd kan besteden aan het vinden en creëren van een passende plek. Het WSP heeft onvoldoende capaciteit om dit voor elke cliënt te doen. Een jobhunter gaat op zoek naar een passende plek voor de cliënt door bijvoorbeeld:

• Vacatures na te bellen, de cliënt te introduceren en de verschillende subsidiemogelijkheden toe te lichten.

• Bespreken met werkgevers of vacatures passend te maken zijn voor de doelgroep.

• Contact te maken met bedrijven zonder vacatures om de cliënt te introduceren, omdat het werk mogelijk past bij de cliënt. Hierbij kan ook jobcarving actief worden ingezet.

• De cliënt en werkgever van A tot Z begeleiden tijdens en wanneer nodig ook na het sollicitatieproces.

De aansturing en het werkproces worden door WSP in overleg met NHN Werkt Door volgens de reeds regionale werkafspraken georganiseerd.